Vi i Moltrup Sogn er utroligt skuffede, vi har, på Jeres opfordring, afholdt borgermøde, hvor halvdelen af sognets husstande var repræsenteret, og hvor vi alle enstemmigt forkastede løsningsforslaget, og ønskede et nyt, da det foreslåede ikke ville løse hverken den høje fart på landevejen, sikre de bløde trafikanter, hvoraf vi har rigtigt mange, eller for den sags skyld løse problemet med de mange ulykker, den ville bare flytte dem.

 

414 bilister er i det seneste år ved mindst fem trafikkontroller blevet blitzet af politiets automatiske trafikkontrol på 70 kilometer-strækningen på Moltrup Landevej. I 42 tilfælde kørte bilisterne så hurtigt, at de fik et klip i kørekortet, det er over 10%!.

Den foreslåede løsning vil ikke afhjælpe dette, tværtimod.

Den nylige døgntrafikrapport er desuden misvisende, da cyklister jo ikke bevæger sig lige så meget ud i denne mørke tid.

Rovstrupvej kan ikke lukkes.

Med jeres nuværedne løsning skal al trafik køre ad Errestedvej for at komme til og fra Moltrup/Rovstrup mv. Dette er blevet debatteret grundigt i vores trafikudvalg, og her er nogle af de konsekvenser, vi kan se at denne løsning vil give:
Moltrup Frivillige Brandværn vil få for lang responstid, da 7 af vores brandmænd kommer fra Rovstrup.

Det vil afskære Rovstrup fra Moltrup sogn.

Vi har 5 større landbrug som har jord på modsatte side af landevejen, og derfor dagligt langsom og tung trafik, ligesom Torben Clausen, Errested Maskinstation, Bakkegården og mange andre vil komme til at genere trafikken yderligere for at komme frem og tilbage over landevejen, og derved skabe markant større fare for trafikuheld på strækningen.

Med denne lappeløsning flytter man blot problemerne til nogle af de farligste stræk på landevejen.

De billister som i dag benytter Rovstrupvej til at køre mod Haderslev skal med jeres løsning fremover bruge Errestedvej og her svinge til venstre for at komme til Haderslev, med denne løsning vil Errestedvej krydset blive markant mere belastet samt øge de i forvejen ekstreme farlige situationer der opstår i dag i dette kryds. Løsningen vil også øge transport tiden for dem der skal ud ved Errestedvej markant, da der både vil komme venstre- samt højre-svingende billister i krydset fremover, billisterne der skal mod Haderslev (venstre svingende) vil blokere for dem der skal til højre da de skal holde tilbage for al trafik inkl. Dem som kommer ude fra Motorvejen og skal dreje ned ad Errestedvej. Med denne løsning kan vi sagtens forudse ventetider på op til 10 min. førend man kan komme ud på Landevejen i myldretiden, tænk hvis det var en af de frivillige brandmænd som manglede til en udrykning?! I dag glider trafikken trods alt da dem som skal mod Haderslev kører ad Rovstrupvej og kører på Landevejen og dem som skal vest på benytter Errestedvej.

Det har aldrig været et ønske fra hverken os eller en anbefaling fra COWI at lukke Rovstrupvej, så vi kunne godt tænke os at vide hvordan det er kommet på tale. Hvorfor er Plan og Miljø eller Byrådet aldrig blevet forelagt den COWI rapport som anbefaler en rundkørsel for at løse trafikproblemerne på Moltrup Landevej?

Det er kommet os for øre at der på sigt er planer om at sætte et femte ben på rundkørslen ved Chr. X vej, som skal gå ud forbi Nørregård, og her krydse Moltrup Landevej for endeligt at blive tilsluttet Ribe Landevej ved lyskrydset ved industrien lige før Motorvejen, hvis dette bliver realiseret så er det nu i skal stoppe og tænke Jer grundigt om, inden i beslutter Jer for at bruge en masse penge på en lappeløsning, som slet ikke løser problemerne på Moltrup Landevej.

Vi har indtil videre ventet i noget nær 10 år på at få løst problemerne på landevejen, vi venter hellere lidt længere på den rigtige løsning, i stedet for disse lappeløsninger.

Vi ønsker ikke at i iværksætter noget som senere ville udelukke en helhedsløsning for hele landevejen, en løsning som også skal inkludere forbedringer i forhold til både hastighedsproblemerne og de bløde trafikanter.

Der mangler 100 meter cykelsti ved Bestseller som minimum til Bramdrup, hvis i vil tvinge cyklister til at cykle igennem Bramdrup for at komme sikkert til Bestseller, det er utroligt farligt at færdes på den strækning hen over motorvejen, vi hører ofte fra ansatte hos Bestseller der vælger bilen frem for cyklen da de ganske enkelt ikke tør at cykle derud!

Det er daglig tale herude og i hele Haderslev hvor farlig strækningen er og hvor stort et stress element det er at frygte for sit liv hver gang man skal køre til eller fra hjemmet.

Vi håber på en konstruktiv debat, hvilket vi er blevet lovet adskillige gange i de 10 forgangne år,
men gang på gang er vi blevet ignoreret, aflyst eller affærdiget, som om vi ikke ved hvad vi snakker om,
men vi lever jo ligesom i trafikken herude hver eneste dag.

På Moltrup Sogneforening og Trafikgruppens vegne.

Mikael Winther
Christian Biering Schultz
Lisbeth Biering Schultz
Jørgen Nissen
Niels Jørgen Rasmussen

Kommende arrangementer

Man okt 21 @19:30 - 08:15PM
Fællestræning
Nyhedsbreve


Modtag HTML?

Joomla Extensions powered by Joobi

Nyheder

Bøgen i Moltrup

Det er med stor beklagelse, at jeg desværre må informere om at Bøgen på Møllesvinget i Moltrup har fået Kulsvamp, og skal fældes. 😥

Læs mere …

Åbent Læserbrev til Plan og Miljø, og Haderslev Byråd.

Vi i Moltrup Sogn er utroligt skuffede, vi har, på Jeres opfordring, afholdt borgermøde, hvor halvdelen af sognets husstande var repræsenteret, og hvor vi alle enstemmigt forkastede løsningsforslaget, og ønskede et nyt, da det foreslåede ikke ville løse hverken den høje fart på landevejen, sikre de bløde trafikanter, hvoraf vi har rigtigt mange, eller for den sags skyld løse problemet med de mange ulykker, den ville bare flytte dem.

Læs mere …

Til Moltrup Forsamlingshus

Til Moltrup Forsamlingshus søger vi en ny administrator til udlejning,

Læs mere …

Trafikgruppens fællesmøde den 8/8 2018, ca. 80 fremmødte var alle enige om følgende:

Vi ønsker et nyt oplæg fra Forvaltningen, gerne baseret på vores anbefalinger, og Jeres ekspertise.

Læs mere …

Vejledning for foreninger til moltrup-sogn.dk

Så er version 1.1 her af vejledning for foreningerne til hvordan man benytter moltrup-sogn.dk.
Vejledningen kan hentes her, i PDF format.

Læs mere …

Få en @moltrup.net email adresse

Bor du i Moltrup Sogn,
træt af din alt for lange email adresse?

Læs mere …

Aktivitetskalender

Oktober 2019
M T O T F L S
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

Besøgende ialt: 207309